Avain Fysio Oy Kuntoutus_Yrittajat Footbalance_Medical Klinik_asiantuntija

Palvelut

fysioterapia

Fysioterapia:

Olemme erikoistuneet tuki- ja liikuntaelinongelmien fysioterapiaan sekä neurologiseen kuntoutukseen. Hoidamme mm. selkä- ja niskakipua, päänsärkyä, käsien ja jalkojen puutumisoireita, erilaisia nivelvaivoja sekä hyvänlaatuista asentohuimausta.
Kivun tutkimisessa ja hoidossa käytämme MDT – McKenzie -menetelmää. Lisäksi käytämme monipuolisesti myös muita manuaalisen terapian ja terapeuttisen harjoittelun menetelmiä sekä sähkö-, lämpö- ja kylmähoitoja. Meillä myös ammattitaitoisista kiensioteippausta.
Fysioterapiaan voi tulla lääkärin lähetteellä tai ilman.
Yksilöfysioterapia on mahdollista toteuttaa myös kotikäynteinä.
Fysioterapiapalveluihimme kuuluu myös Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus.
Hoitokielenä voi olla suomi, ruotsi tai englanti.

Soita ja varaa aika 044 239 4644 tai 02 733 7868


Kelan vaativa lääkinnällinen kuntoutus

Avain Fysiolla on Kelan vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen sopimus fysioterapiasta ja allasterapiasta. Kuntoutuksen saaminen edellyttää kuntoutussuunnitelman laatimista julkisessa terveydenhuollossa. Vammaisille tai sairaille suunnatun vaativan lääkinnällisen kuntoutuksen tavoitteena on tukea kuntoutujan työ- ja toimintakykyä sekä itsenäistä selviytymistä arjessa. Kuntoutujan oma aktiivisuus kuntoutuksen suunnittelussa, tavoitteiden asettamisessa ja toteuttamisessa on kuntoutuksen lähtökohta.


Fysioterapiaa toteutamme tiloissamme sekä kotikäynteinä. Käytössä on kaksi hoitohuonetta, harjoitushuone ja liikuntatila sekä inva-WC. Kuntoutuksessa meillä on käytössä eri terapeuttisen harjoittelun ja siirtymisen välineitä mm. MOTOmed ja henkilönostin. Allasterapiaa teemme Salon uimahallissa.

Lue lisää!

Soita ja varaa aika 044 239 4644 tai 02 733 7868


mckenzie

MDT

MDT (mekaaninen diagnosointi ja terapia tai Mckenzie -menetelmä) on lääketieteellisesti tutkittu menetelmä, jonka tavoitteena on antaa asiakkaalle omia keinoja hoitaa ja ennaltaehkäistä vaivaansa. Menetelmää käytetään niska- ja selkä- sekä raajaongelmissa.Asiakkaalle suoritetaan alkututkimus, jonka perusteella laaditaan yksilöllinen, vähitellen kuormitusta lisäävä hoito-ohjelma. Jos harjoitteet yksinään eivät riitä oireiden lievittymiseen, käytetään lisäksi terapeutin suorittamia tekniikoita.

Soita ja varaa aika 044 239 4644 tai 02 733 7868


Pilates:

Pilates on sakasalaissyntyisen Joseph Pilateksen (1883-1967) kehittämä voimisteluohjelma. Pilates oli aikaansa edellä, koska ymmärsi jo silloin, että harjoittelun ja terveyden välillä on yhteys. Pilates on kehonhallintamenetelmä, joka vahvistaa erityisesti keskivartalon syviä lihaksia, parantaa ja ylläpitää ryhtiä sekä selän terveyttä. Pilates-menetelmää on kehitetty koko ajan ja kehitystyö jatkuu edelleen. Tavoitteena on hyödyntää uudet tiedot ja yhdistää ne vanhempiin ajatusmalleihin ja käytännön kokemukseen.Pilates on kaikille sopiva, looginen ja aina uusia haasteita tarjoava liikuntamuoto. Pilates-harjoittelua käytetään yleisesti ja hyvin tuloksin myös fysioterapiassa mm. selkä- ja niska-hartiaseudun vaivojen hoidossa. Pilates-harjoittelu parantaa myös nivelten liikkuvuutta ja lihasvenyvyyttä sekä opettaa käyttämään kehoa tasapuolisesti, jolloin liian aktiiviset lihakset rentoutuvat ja keskivartalon lihakset yhdessä ryhtiä tukevien lihasten kanssa vahvistuvat. Pilates-menetelmä on somaattinen menetelmä, joka herättää ja vahvistaa omaa kykyämme tuntea ja korjata itseämme. Harjoittelu on prosessi, jonka myötä luovut vanhoista, usein virheellisistä liikemalleista. Tämä prosessi vaatii asiantuntevaa ohjausta ja opetusta taitavan ohjaajan avulla.
Somatic Pilates on huippuunsa hiottu kehonhallintatekniikka, jossa nykyaikainen tutkimustieto ihmiskehon toiminnasta yhdistyy pilateksen perinteeseen.

Somatic Pilates
-ohjaajat ovat koulutettu Helsingissä Somatic Studiolla. Somatic Studio tarjoaa ammatillista lisäkoulutusta kehonhuollon ja hyvinvoitialan ammattilaisille.

Sport Somatics
-koulutuksessa Pilates harjoittelu yhdistetään muuhun urheiluun ja liikuntaan. Koulutuksen perustana on Jarmo Ahosen kehittämä Power Pilates -ohjelma.

Soita ja varaa aika 044 239 4644 tai 02 733 7868


Somatic Fysio:

Somatic Fysio on menetelmä, jossa mm. käsitellään lihaksia ja lihaskalvoja eli faskioita.

Nykytietämyksen mukaan on tärkeää, että fysioterapeutti huomio toiminnalliset lihaskalvoketjut manuaalisessa terapiassa, liikkumisessa ja ohjauksessa.

Fysioterapiasta asiakkaat hakevat apua kipuihinsa ja lihaskipuja edeltää lähes aina liikehäiriö jossain kehon osassa. Tämän vuoksi on tärkeä pystyä analysoimaan liike ja siihen liittyvä virhe, jotta voidaan puuttua väärään liikemalliin manuaalisella käsittelyllä ja/tai ohjauksella. Fysioterapia-jakso sisältää tavallisesti manuaalisen lihas- ja/tai nivelkäsittelyn ja tarkasti ohjattujen, korjaavien voimisteluliikkeiden ohjaamisen.

Myofasciahoidot yhdistettynä Pilateksen periaatteisiin pohjautuviin harjoitteisiin
tehoaa hyvin työperäisiin vaivoihin sekä liikunnasta ja urheilusta aiheutuviin
vammoihin ja rasituskipuihin.

Soita ja varaa aika 044 239 4644 tai 02 733 7868


Faskiamanipulaatio® Stecco:

Faskiamanipulaatio® Stecco – menetelmä (FM) on italialaisen fysioterapeutin, Luigi Steccon 40 vuoden tutkimuksen ja kliinisen työn tulos. Pääasiallinen huomio tässä menetelmässä kohdistuu lihasten, syvän faskian ja sen osatekijöiden väliseen toiminnalliseen suhteeseen. Faskiamanipulaatio® Stecco

Soita ja varaa aika 044 239 4644 tai 02 733 7868


Alaraajatutkimus:

Alaraajan kipuja hoidetaan ensisijaisesti aktiivisen fysioterapian keinoin. Tällöin tehdään alaraajatutkimus, jossa alaraajan ja jalkaterän toimintaan perehtynyt fysioterapeutti arvio alaraajan rakenteita ja toimintaa. Hoito-ohjelmaan sisältyy aina yksilöllisesti valitut harjoitteet, sekä tarvittaessa manuaalinen käsittely, kivunhoidot, kenkien valinnan opastus sekä yksilöllisten pohjallisten valmistus.

Soita ja varaa aika 044 239 4644 tai 02 733 7868

Akupunktio:

Akupunktiolla voi hoitaa kiputiloja ja rentouttaa lihaksia. Akupunktiota fysioterapeutti käyttää mm. niska- ja selkävaivoissa, raajojen kivuissa, nivelvaivoissa ja hermosäryssä. Akupunktiota voi antaa yksittäisenä hoitona tai yleisimmin yhdistettynä muuhun fysioterapiaan. Akupunktion vaikutus perustuu elimistön kipuvälittäjäaineiden toimintaan ja hermoston rauhoittumiseen.
Akupunktiohoitojen määrä arvioidaan asiakkaan tilanteen mukaan ja se toteutuu yleensä hoitosarjana, sillä reagoiminen hoitoon on yksilöllistä. Usein ensimmäisen hoidon jälkeen asiakas saa hoidosta vasteen, mutta hoitoa kannattaa vielä jatkaa ja viidessä kerrassa hoidon vaikuttavuus tulee esille.
Fysi ry järjestää Suomessa fysioterapeuteille akupunktiokoulutusta ja kouluttajina toimivat akupunktioon perehtyneet lääkärit.

Soita ja varaa aika 733 7868


Allasterapia ja vesiliikuntaryhmät:

Allasterapiaa voidaan hyödyntää asiakkaan fysioterapiassa samoin kuin muita terapeuttisen harjoittelun menetelmiä. Allasterapiaa toteutetaan Salon Uimahallissa. Meiltä on mahdollista tilata ohjattuja vesiliikuntaryhmiä.


tyofysioterapia

Työfysioterapia:

Työpaikkakäynnit, koulutukset ja luennot sekä TYKY -toiminta.